Антонио Таяни, кандидат за председател на ЕП (ЕНП, Италия): Необходим ни е силен парламент и силен председател, който да работи за всички

Аз вярвам в Европа. Необходим ни е силен парламент и силен председател, който да работи за всички. Ние имаме не нужда от министър-председател, а от председател, който има достатъчно опит. Аз мога да предложа своят 23-годишен опит. Това заяви Антонио Таяни, кандидат за председател на ЕП (ЕНП, Италия). „Членовете на парламента са много важни, защото те доближават ЕС до хората. Предвиждам непрекъснати дискусии между депутатите и хората от Съюза“, обясни той.
Сред приоритетите му ще са борбата с тероризма, решаването на мигранската криза и Брекзит. „Не трябва да забравяме, че в Европа има голяма безработица. Трябва да се постигнат резултати“, каза Таяни.
„Ще намаля бройката на служителите в кабинета на председателя. Ще има равнопоставеност на половете в кабинета“, подчерта той.
„За мен са важни всички групи в ЕП. Ние сме седалището на демокрацията и да я защитаваме, без нея не може да има свобода, а тя е сърцето на нашия съюз и неговото бъдеще“, каза Таяни.