Посланик Алън: Българите искат повече усилия срещу корупцията

“Българите искат да виждат повече скорост. Те искат да видят по-силни усилия срещу корупцията, за реформи в съдебната система, за доходите, за икономиката”, каза посланикът на Великобритания в София Джонатан Алън в интервю за БГНЕС.

Аз съм сигурен, че правителството, което спечели изборите – те знаят дневния ред. Сигурен съм, че ще видим напредък по пътя, по който България шофира, каза дипломатът.

По повод публикувания доклад, който успокоява британците, че е слабо вероятно да има наплив на имигранти от България и Великобритания от догодина, посланик Алън отбеляза, че е на независима организация – Национален институт за социално и икономическо изследване, но е бил поръчан от британското правителство, “защото искахме и искаме доказателство, факти, за да се подготвим за края на годината, когато предходните мерки ще отпаднат и българите ще имат свободен достъп на нашия трудов пазар във Великобритания”.

Това не е нашият доклад, това не е официалната позиция на правителството на Великобритания, но приветстваме доклада, каза британският посланик.

Мислим, че това е добър принос към дебата във Великобритания и това ни помага да се подготвим след края на годината, допълни той.